Skip to content

IGNORA CRITICILE

December 28, 2012

In momentul in care iti incepi calatoria spre o viata mai buna  sau incerci sa faci ceva nou  sau ceva diferit, incepi sa fi criticat.

Vei intalni oameni care nu te vor intelege si vei auzi fraze cum ar fi:

– “Crezi ca o sa te descurci pe drumul asta? Nu vezi cati au incercat si nu au reusit?”

– ” Nu stiu ce te-a apucat tocmai acum cand ai un job bine platit.”   😀  ( acesta este cea mai grea de suportat pentru ca este una reala, insa se poate considera schimbare, un sacrificiu pe un termen nelimitat si  o directie catre o viata noua, mai  implinita si mai prospera)

– “Ai vreo dovada sau vreo garantie ca o sa reusesti?” si multe altele.

Idee este ca trebuie sa ne antrenam mintea noastra a.i. sa nu cedeze acestor critici, sa fim atenti cine ne da aceste sfaturi “minunate”  si sa continuam in directia dorita de noi prin focusare, actiune, perseverenta si prin monitorizare actiunilor noastre care are ca scop un rezultat bine definit cu un termen limita.   Cum?

Incepe, mai intai, prin a te convinge pe tine insuti.  Convingerile tale sunt cele mai importante.

Convinge-te ca meriti, convinge-te ca asta te va face fericit. Convinge-te ce tu poti sa indeplinesti ceea ce este necesar si multe altele. Cu cat ai mai multe convingeri despre tine cu atat vei avea si mai multa incredere in tine. In orice domeniu.

Critici pot spune una sau alta, insa in final tu hotaresti asupra calitatii vietii tale. Calitatea vietii tale pe care o doresti, cu siguranta este diferita de calitatea vietii pe care si-o doreste un neagativist, un ironic, un mediocru, un critic si multe alte “specimene”.

Iar tu cititorule, daca te-ai aflat vreodata in ipostaza sa razi de dorintele, scopurile sau visele cuiva, in loc sa il incurajezi pune-te in locul lui si incerca sa vezi daca l-ai ajutat  sau daca l-ai descurajat si incearca sa iti monitorizezi aceste sfaturi pe care le dai.

proverb f vechi:

“PERSOANA CARE SPUNE CA UN LUCRU NU POATE FI FACUT NU AR TREBUI SA IL INTRERUPA PE CEL CARE DEJA MUNCESTE SA REALIZEZE ACEL LUCRU.”

Advertisements

From → Personale

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: