Skip to content

Dragostea este buna pentru sanatate.

April 19, 2012

Se spune ca dragostea este un drog, insa in realitate ea ne ajuta sa fim mai sanatosi.

Desi poate parea surprinzator, un grup de cercetatori a constatat in urma studiilor desfasurate, ca iubirea are o contributie importanta la starea de sanatate a organismului.  Conform oamenilor de stiinta, printre beneficiile pe care ti le aduce dragostea nu se numara doar plimbarile romantice si compania in serile friguroase.   Se pare ca dragostea iti prelungeste viata , iti imbunatateste imunitatea si rezistenta la durere, grabeste vindecarea ranilor, scade tensiunea arteriala si te apara de stres si in plus iti scade sansele de a dezvolta afectiuni psihice.

Un alt mare beneficiu al iubirii este acela ca mentine creierul in forma. Adica avand mereu companie, exersam mereu   comunicarea, abilitati care se atenueaza cu trecerea timpului in cazul singuratatii si izolarii. In plus, cei care au o relatie fericita sunt mai feriti de depresii de orice fel si de senilitate la batranete.

Imbratisarile, semn de afectiune, declanseaza eliberarea unui hormon numit oxitocina, cel care da senzatia de fericire. Asta inseamna ca mai multe imbratisari aduc mai multa fericire intr-un cuplu.  Tot la capitolul atingere, chiar si simplul fapt ca iti tii partenerul de mana este super beneficiu.

 

 

 

Advertisements

From → Sanatate

One Comment
  1. Cine ar fi crezut ?
    🙂
    Cristi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: