Skip to content

Mama vs ”copilul adult”

March 30, 2012

O mama adevarata va cauta prin toate mijloacele sa castige continuu nu numai iubirea copiilor ei, ci si respectul lor.   Pentru a profita de acest respect permanent, femeia trebuie sa tinda fara intrerupere catre teluri superioare si, totodata, sa-si apere cu fermitate dreptul sau in viata.

Mama trebuie sa acorde o mare importanta dezvoltari sale personale. Oprirea din continuarea perfectionarii vietii ei mentale, spirituale si sufletesti se rasfrange asupra dezvoltarii copiilor.

Asa se explica de ce adeseori fii si ficele majore isi trateaza mamele cu dispret si nu le acorda atentia cuvenita. Mamele care se sacrifica pana la umilinta pentru binele copiilor  lor ( aceasta fiindu-le parerea, gresita bineinteles) adeseori sufera in tacere.

Sa ne imaginam  un om care conduce o  afacere cu energie si pasiune. Fiii maturi incep tot mai mult sa se amestece si ei in conducere !!

A intretine un copil major nu este numai daunator pentru el, dar este nedrept si crud !! In acest mod se impiedica dezvoltarea aptitudinilor care conduc un tanar catre viata, punandu-l pe aripi solide.

De exemplu: Pasarile,  de indata ce puisorii sunt in stare sa zboare, ii cheama pe acestia si ii indeamna la zbor. S-ar face un serviciu gresit puilor daca ar fi lasati sa ramana mai departe in cuibusorul lor. Aripioarle li s-ar atrofia din lipsa de exercitiu.

Atat pasarile batrane cat si puii vor trebui sa se pregateasca pentru greul lor zbor pentru a evita iarna si frigul.

Raul nimicitor vine atunci cand  ”copiii ” majori si capabili de munca, continua sa traiasca alaturi de mama lor, sa se bazeze pe ea, iar ea la randul ei permitand sa fie exploatata din toate punctele de vedere  : )

Extras din sesiunea nr 1 – Evaluarea.  InfoSpeed

Advertisements

From → Despre viata

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: