Skip to content

Captarea unei situati nefavorabile

September 9, 2011

Care este reactia ta imediata atunci cand te confrunti cu probleme sau esecuri? Daca esti asemenea celor mai multi oameni, primul tau impuls este sa te plangi.  “De ce a trebuit sa mi se intample asta tocmai mie? Planurile mele au fost distruse !!”

Aceasta reactie este normala. Totusi, odata ce primul moment de dezamagire a trecut, trebuie sa faci o alegere. Poti sa te adancesti in suferinta si sa te gandesti la aspectele negative ale situatiei sau poti  descoperi beneficiul sau lectia pe care ti-o ofera problema respectiva.

Probabil ca vei trece printr-o perioada de nesiguranta sau de zbatere, dar exista intodeaua un revers al acestei situatii. De fapt, deseori, o “problema” nu este o problema. Poate fi chiar o oportunitate.

De exemplu: o problema iti poate indica o modificare pe care o poti face pentru a imbunatati anumite conditii din viata ta. Fara problema respectiva, poate ca nu ai fi intreprins niciodata acea actiune pozitiva.

Alt exemplu: probabil ca stii sau ai auzit despre cel putin o persoana care si-a pierdut serviciul si a inceput ulterior propria afacere de succees. Aceasta persoana iti va spune ca daca nu ar fi fost concediata, nu ar fi initiat niciodata respectiva afacere. Ceea ce a parut initial o dificultate s-a transformat intr-o oportunitate valoroasa.

Gandeste-te la perioada in care erai absolut convins ca o anumita slujba era pentru tine, interviul pe care il sustinusesi fusese foarte reusit, iar tu asteptai cu nerabdare sa iti fie oferit postul, iar postul a fost ocupat de altcineva. Ai fost devastat !!!! Cateva zile mai tarziu sau luni mai tarziu ai primit o alta oferta de lucru si ti-ai dat seama ca prima varianta fusese mai putin avantajoasa decat cea de mai tarziu. Respingerea initiala s-a dovedit a fi un avantaj

si exemplele pot continua la nesfarsit !!

La urma urmei, orice situatie nefavorabila are cate un beneficiu. Trebuie numai sa fim atenti si sa profitam

Advertisements

From → Despre viata

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: