Skip to content

COPILUL BOLNAV- fragment

March 1, 2011

Am auzit odata ce i s-a intamplat unui jucator profesionist de golf cand tocmai pleca de la club dupa ce castigase un mare trofeu.

El, intalni in parcare o femeie care ii spusese cu lacrimi in ochi ca fiul ei era in spital. Nu avea bani suficienti pentru acoperirea costului tratamentelor si il ruga sa o ajute donandu-i o parte din banii castigati in turneu. Omul a fost miscat de povestea femeii si s-a gandit sa o ajute: asa ca i-a donat intreaga suma castigata sperand sa o ajute astfel pe femeie sa plateasca operatia de care avea nevoie copilul pentru a fi salvat.

La doua zile dupa episodul acesta, jucatorul vine la club si povesteste celor prezenti ce i s-a intamplat. Mai multi dintre cei care ascultase au fost socati: NU SE POATE! SI TU AI FOST PACALIT????  FEMEIA ASTA A INCERCAT ACELASI SCENARIU LACRIMOGEN SI CU NOI. SUNTEM ASA DE SUPARATI CA AI DEVENIT SI TU O ALTA VICTIMA A EI!   TOTUL ESTE INVENTAT PENTRU A PUTEA SCOATE BANI DE LA NAIVI CA  NOI.

Jucatorul ii privea naucit: “ADICA NU EXISTA NICI UN COPIL BOLNAV???????”

Ii raspunsese in cor: “EXACT!!!!!!”

Atunci  jucatorul exclama spre surprinderea ocelor din jur: ACEASTA ESTE CEA MAI BUNA VESTE PE CARE AM PRIMIT-O SAPTAMANA ACEASTA!!!!!!!

Cand am auzit prima data povestea mi-a trebuit “ceva timp”  ca mesajul sa ajunga integral in mintea mea. Ma intrebam cum as fi reactionat eu intr-o situatie ca aceasta, in care un artist m-ar fi tras pe sfoara in halul acesta.

As fi fost in stare sa rasuflu usurat ca nu mai trebuie sa imi fac griji  pentru un copil bolnav sau as fi plans dupa banii pierduti?

Ce perspectiva minunata asupra vietii avea acel jucator de golf! Ce test reusit al abilitatii sale de a vedea jumatatea plina a paharului in orice situatie! Ce prioritati admirabile il conduceau prin viata!  

Cu siguranta artista / artisul va da peste cineva cu care se va confrunta si va fi invinsa. Nu trebuie sa ne consumam, ci mai degraba sa ne focalizam pe ce avem de facut..

                                              

 

 

“Pianul de pe plaja” – JIM DORNAN

Imagini, principii si perspective asupra succesului ca lider si in viata.

Advertisements

From → Carti

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: